Pastor Cabernet Franc Reserve

Pastor Cabernet Franc Reserve
4 700 Ft
Bonus point : 235 Ft
Termőhely: Görögszó-dűlő
Készítés: Spontán erjesztés, hőmérséklet szabályozással
Érlelés: 18 hónap barrique hordóban

Mély rubin szín, tele érett, fekete gyümölcsös jegyekkel, kiegészítve egy kevés mentával és grafittal. Gazdag, érett jegyek törnek fel a szájban, ribizli, meggy, szilva és gazdag fűszeres aromák egy kis dohánylevéllel és piros paprikával kiegészülve. Szűretlen.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Cabernet Franc
Region
Szekszárd
Producer
Pastor Pince
Character
Száraz
Vintage
2018
Volume
0,75 l
Alcohol
15%
Article No.
578724
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Juhász Tibornak hívnak, Szekszárdon születtem és nőttem fel. Borász család tagjaként sok időt töltöttem a birtokon gyerekkoromban, így a szürettől kezdve a borok palackozásáig részt vettem a munkálatokban.

Huszonéves koromban szerettem volna jobban megismerni a nemzetközi borvilágot, így vezetett az utam többek között Ausztrália, majd Dél- Amerika borvidékeire. Bármerre jártam, mindenütt a kézműves családi pincészetek vonzottak. Ezek alapján nem is volt kérdés, hogy Szekszárdra hazatérve milyen stílusú borászatot szeretnék alapítani.

Jelenleg három hektár szőlőterületről készülnek a Pastor Garage Winery dűlőszelektált borai. A szőlőterületek a Görögszó dűlőben (Merlot, Cabernet Franc), Előhegyen (Cabernet Sauvignon, Kadarka) és Leányváron (Kékfrankos) helyezkednek el. A növényvédelemre különös hangsúlyt fektetve és megfelelő hozamkorlátozást alkalmazva szeretném megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét. Hiszek abban, hogy a borok minőségét a szőlő fajtája, a terroár jellege és az évjárat összessége adja. A borász feladata eme szimbiózis megőrzése és a természetes folyamatok koordinálása. A vörösborok kizárólag spontán erjednek, természetes úton végbemenő almasav bontással készülnek. A prémium magyar, francia és spanyol hordós érleléssel a borok harmóniájának megőrzése a cél.