Kristinus Liquid Sundowner

Kristinus Liquid Sundowner
7 090 Ft
Bonus point : 355 Ft
A Sundowner az az ital, amit általában késő délután, kora este a lemenő nap utolsó sugarainak társaságában fogyasztanak. Szerettük volna ezt az érzést és látványt palackba zárni, így született meg ez a komplex, mély és rétegzett narancsborunk a Sundowner. Kézzel szedett Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát és Chardonnay az alapja, spontán erjedt héjon majd részben amforában részben pedig nagy használt hordóban érett finomseprőn 6 hónapot. Szűretlen, derítetlen, minimális beavatkozással készült tétel.

Szőlőfajták: Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát és Chardonnay.
Info
Colour
Narancs
Varietal
Cuvée
Region
Balatonboglár
Producer
Kristinus
Character
Száraz
Vintage
2020
Volume
0,75 l
Alcohol
13%
Article No.
589539
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
KRISTINUS BORBIRTOK FILOZÓFIÁJA:

Talaj, nap, hold, csillagok

Csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén arra törekszik a Kristinus, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzen és dolgozzon - a természet részeként. Minden döntésükben a fenntarthatóságot helyezik az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása.

VINIFIKÁCIÓ

A szőlőterületek 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint vannak művelve. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezelik, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett fontos a törekvés a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.

Felszívódó permetszerek, gyomirtó és műtrágya helyett természetes preparátumokat használnak a növényvédelemben. Ez állandó jelenlétet igénylő folyamat, ezért az emberi munka pótolhatatlan. Ahogy mondják, egy séta a szőlőben felér két permetezéssel - a Kristinusnál pedig szeretnek sétálni.

BORKÉSZÍTÉS

Ahogy a szőlőben úgy a pincében is törekszik a Kristinius a legkevesebb beavatkozásra. Azon dolgoznak, hogy a talaj és az éghajlat tulajdonságai a lehető legjobban érvényesülhessenek a szőlőben, ezáltal a borok valósan tükrözzék a terroirt. Az itt végzett munka a természettel való együttműködésről szól, melynek célja, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek palackba. Ebben az esetben visszatérni az alapokhoz előrelépést jelent, így többek között olyan borkészítési eljárásokat is alkalmaznak, mint például az ősi pezsgőkészítési technológia, a pétillant naturel, vagyis PETNAT.