Holdvölgy Intuition No3. Tokaji Furmint

Holdvölgy Intuition No3. Tokaji Furmint
16 500 Ft
Bonus point : 825 Ft
A Holdvölgy kollekció egyik legkifinomultabb és legegyedibb borának születéséhez újra egy kivételes évjárat adhatta meg a lehetőséget. Kristálytiszta illatában zöldalma, passiógyümölcs és krétás jegyek fedezhetők fel. Ízében folytatódik a zöldalmás vonal, ropogós körtével és egressel kiegészülve. A finom érleléssel csiszolt dinamikus savak, izgalmas harmóniát idéznek meg az édes hordófűszerekkel. Szinte végtelenül, határozott eleganciában kibontakozó, ásványosan komplex szerkezetével a furmint-klón immár 2. évjárata bizonyítja: a nagy száraz bor egy tökéletes lenyomata, – névadó történelmi dűlőről –, csupán egy kortyra van tőlünk!
Info
Colour
Fehér
Varietal
Furmint
Region
Tokaj
Producer
Holdvölgy
Character
Száraz
Vintage
2017
Volume
0,75 l
Alcohol
13,5%
Article No.
602634
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.