Jackfall Pillangó

Jackfall Pillangó
Jackfall Pillangó
Jackfall Pillangó
Jackfall Pillangó
9 990 Ft
Bonus point : 500 Ft
DÍJAK:
VINAGORA 2020, LEGJOBB MAGYAR FAJTABOR
100 LEGJOBB MAGYAR BOR DÍJAZOTT

A cabernet sauvignon fajtajellegbe szépen belesimul a vaníliás hordós jegy, s ezek együtt határozzák meg az illatát. Szájban telt és gazdag, az íze megfelelően hosszú. A tanninok bársonyosak, ugyanakkor a savak élénkek. A Pillangó attól jó, hogy nem akar minden részletében nagynak tűnni. Úgy kóstoljuk, hogy közben észre sem vesszük a nem kevés alkoholt, a tanninokat, de érezhetjük, hogy minden egyensúlyban van, élvezzük a szép ízeket, a finom rétegződéseket, a bársonyosságát, kényeztetését.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Cabernet Sauvignon
Region
Villány
Producer
Jackfall
Character
Száraz
Vintage
2013
Volume
0,75 l
Article No.
646449
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Jackfall Bormanufaktúra 2001-ben alakult Villányban. Majd 2003-ban Kisjakabfalván (a Jackfall Kisjakabfalva sváb neve, ennek megfelelően ejtése “jakkfall”) megvásároltunk egy műemléki jellegű sváb házat, melynek művészi színvonalú felújításával alakítottuk ki új feldolgozónkat 2005 őszére. A pajtaszín az újjáépítés során átalakult a mostani pincészet gazdasági feladatait hordozó épületté. Az építész Viczencz Ottó teljesen egyedi dolgot hozott létre, a gazdasági funkciót úgy el lehetett rejteni, hogy a homlokzat teljesen olyanná épüljön újjá, amilyen volt. Itt került elhelyezésre a legmodernebb borászati technológia. A feldolgozóhoz mintegy hatvan méter hosszban nagy belmagasságú hagyományos téglapince épült, mely mintegy 400 barrique hordót képes befogadni.

Jelenleg mintegy 13,5 hektár területtel rendelkezünk, melyek nagyrészt Kisharsányban és Nagytótfaluban, szinte egy tömbben találhatók. Kisharsányban nagyon magas (7-8000 tőke/hektár) tőkeszámmal telepítettünk nagyobb részt Merlot-t, Cabernet Franc-t, Syrah-t, kisebb részt Cabernet Sauvignon-t és más fajtákat.

Célunk az, hogy a véglegesnek szánt birtokméret (kb. 20 hektár) elérése és a minden technológiai és vendégfogadási igényt kielégítő kisjakabfalvi épületegyüttes teljes elkészülte után, viszonylag kis mennyiségű (kb. 80-100 ezer palack) de nagyon magas minőségű vörösbort állítsunk elő. Az aranyérmek már sejtetnek valamit.