Zelna Bárka Bio Vörös

Zelna Bárka Bio Vörös
3 090 Ft
Bonus point : 155 Ft
Merlot (Penke-dűlő, Farkó-kő), cabernet sauvignon (Aszófő, Farkó-kő) és cabernet franc (Aszófő), szakaszosan szüretelve, tartályban, bio élesztővel erjesztve. A házasítás 70%-át 225, 300 és 500 literes hordókban, 30%-át tartályban érleltük – így maradt lendületes, jóivású, gyümölcsös. A magasabb alkohol ellenére nem robosztus, tanninos vagy túlextrahált. Vitális bor, ribizlivel, áfonyával, elegáns, hordós jegyekkel.

Szőlőfajták: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Vörös cuvée
Region
Balatonfüred-Csopak
Producer
Zelna
Character
Száraz
Vintage
2018
Volume
0,75 l
Alcohol
14%
Article No.
660233
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Borászatunk története 2014-ben, néhány hektár szőlővel és különböző fajtaborokkal indult. Mára kialakult birtokunk végleges mérete és szerkezete, tudjuk milyen fajtákból, milyen borokat és házasításokat szeretnénk készíteni.

“Az első erős impulzusokat az apró, családi szőlőterületek adták – olyannyira, hogy néhány szürettel később szőlész-borász lettem. Amikor Balatonfüredre költöztünk feleségemmel, Lillával, már nagyobb léptékben gondolkodtunk. A cél egy organikus rendszer megalkotása lett, aminek fontos, de nem egyedüli része a szőlőművelés. A természetközeli szemlélet a mindennapjaink része, területeket is elszigetelt, erdőkhöz közeli dűlőkben választottuk.”
– Barabás Barna, borász