Holdvölgy Borszelekció

Holdvölgy Borszelekció
27 000 Ft
Bonus point : 1 350 Ft
A kollekció tartalma:

HOLDVÖLGY VISION
Tokaji furmint alapú száraz birtokválogatás 2018 – 75cl

HOLDVÖLGY INTUITION NO3.
Tokaji száraz furmint T8/7575 2017, Holdvölgy-dűlő – 75cl

HOLDVÖLGY ELOQUENCE
Tokaji furmint alapú édes szamorodni 2011 – 50cl

+ AJÁNDÉK: hármas díszkarton és egy HOLDVÖLGY DropStop.
Details
A HOLDVÖLGY szőlésze nagy odafigyeléssel dolgozik a fajtával, folyamatosan megfigyelve és feljegyezve a termesztési tulajdonságait. Számos dűlőben, több Furmint klónt kipróbáltak, hogy borászuk a legszebb szőlő alapanyagból készíthesse el száraz és édes boraikat, így tisztelegve a borvidék legismertebb szőlőfajtája előtt.
Info
Article No.
669648
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.