Petrény Egri Bikavér Big Band

Petrény Egri Bikavér Big Band
6 500 Ft
Bonus point : 325 Ft
A borvidék egyik legjobb superior dűlőjén (Padok) terem a házasított 5 szőlőfajta, melyeknek borai együtt alkotják a Nagy Zenekart. Nemességüket a 28 hónapos hordós érlelés és a gazda dédelgetése hangszerelte.
Közepesen mély, gránát szín. Nyitáskor intenzív kávés, csokoládés, fekete erdei bogyókkal indul, majd meggy, szilva, füstösség és némi dohány jelentkezik. Közepes test, ágy, selymes tanninok és tercier ízek dominálnak a szájban, bors, fa, kevés dohány, medvecukor és grillázs formájában. Jó egyensúllyal rendelkező harmonikus tétel, közepesen hosszú lecsengéssel. Hosszú évekig eltartható, érlelhető a pincében.

Szőlőfajták: kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, syrah.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Bikavér
Region
Eger
Producer
Petrény
Character
Száraz
Vintage
2015
Volume
0,75 l
Alcohol
13%
Article No.
690841
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg,közel 125 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag „zöld” szerekkel permetezni. A biodinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak.