Products
New arrivals
Products on sale
Wine
Sparkling
Wine Selection
Wine Experience
Tonic
Must
Goose Liver
Book
New arrivals
Products on sale
181378|181378
Wine
[175]
248354|181378
Sparkling
[19]
196915|181378
Wine Selection
[2]
960086|181378
Wine Experience
[6]
360550|181378
Tonic
[4]
698413|181378
Must
[1]
836993|181378
Goose Liver
[2]
391717|181378
Book
[3]
Profile
WOLT
WINE NOT?
WOLT
WINE NOT?
Wine Regions
Cart is empty.
Click here to buy
Change language:
:
Main category
Wine
Pósta Borház Prémium Cabernet Franc
7 500
Ft
Bonus point : 375 Ft
pcs
Add to cart
Finom feketeribizli illat, kávés jegyekkel a háttérben. Íze betölti a szájat, érett tanninjai simogatóak, sok vörösgyümölcs ad hozzá keretet. Meghálálja a levegőztetést, idővel egyre szebb arcát mutatja. Mindenki szívébe belopja magát.
Cinka dűlő löszös talajáról került a tartályban ahol spontán erjedt, majd 20 hónapos hordós érlelést kapott. Szűretlenül került palackba.
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Info
Colour
Vörös
Varietal
Cabernet Franc
Region
Szekszárd
Producer
Pósta Borház
Character
Száraz
Vintage
2017
Volume
0,75 l
Alcohol
15%
Article No.
761119
Website
https://postaborhaz.hu
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
More reviews and write review
Márkatörténet
Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztünk kisebb – nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleinknek /az azóta sajnos jórészt beépült/ Bakta-dűlőben volt kicsiny területük, amelyet az államosításkor elvettek a családtól. 1970-es évek elején azonban Nagyszüleinknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével. Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ a számottevő. Az olaszrizling hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt, amikor is Guroviczán megvásároltunk egy 3,5 ha-os területet, melyen már csak vörös fajták találhatóak. 2006-ban egy újabb 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtok struktúra.
Manapság azon dolgozunk, hogy organikusra állítsuk ültetvényeinket. Borainkat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, hozzáadott anyagok nélkül – és a legmodernebb technológiát kihasználva készítjük.
Arra törekszünk, hogy borainkban jól mutatkozzanak meg a terroir, a fajta és az évjárat hatásai.
Most popular products
Recommended products
Certificate
Newsletter
I agree to handle my data and accept the
Privacy Policy
.
Sign up
Re email
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the
privacy policy
I don´t agree
I Agree
Cookie settings