Pósta Borház Prémium Cabernet Franc

Pósta Borház Prémium Cabernet Franc
7 500 Ft
Bonus point : 375 Ft
Finom feketeribizli illat, kávés jegyekkel a háttérben. Íze betölti a szájat, érett tanninjai simogatóak, sok vörösgyümölcs ad hozzá keretet. Meghálálja a levegőztetést, idővel egyre szebb arcát mutatja. Mindenki szívébe belopja magát.
Cinka dűlő löszös talajáról került a tartályban ahol spontán erjedt, majd 20 hónapos hordós érlelést kapott. Szűretlenül került palackba.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Cabernet Franc
Region
Szekszárd
Producer
Pósta Borház
Character
Száraz
Vintage
2017
Volume
0,75 l
Alcohol
15%
Article No.
761119
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Tősgyökeres szekszárdi családként mindig is rendelkeztünk kisebb – nagyobb szőlőterülettel. Dédszüleinknek /az azóta sajnos jórészt beépült/ Bakta-dűlőben volt kicsiny területük, amelyet az államosításkor elvettek a családtól. 1970-es évek elején azonban Nagyszüleinknek sikerült a Cinka dűlőben vásárolnia egy szőlőtermesztésre kiváló területet, a hozzá tartózó présházzal és pincével. Ezen a területen, a szekszárdi hagyományokkal ellentétben 80%-ban fehér fajta /Olaszrizling/ a számottevő. Az olaszrizling hegemóniája egészen 1998-ig megmaradt, amikor is Guroviczán megvásároltunk egy 3,5 ha-os területet, melyen már csak vörös fajták találhatóak. 2006-ban egy újabb 10 ha bővítéssel alakult ki a ma birtok struktúra.

Manapság azon dolgozunk, hogy organikusra állítsuk ültetvényeinket. Borainkat hagyományos módon – spontán erjesztéssel, hozzáadott anyagok nélkül – és a legmodernebb technológiát kihasználva készítjük.

Arra törekszünk, hogy borainkban jól mutatkozzanak meg a terroir, a fajta és az évjárat hatásai.