Petrányi Syrah

Petrányi Syrah
6 500 Ft
Bonus point : 325 Ft
Illatában áfonya és édes fűszerek, ízében erdei gyümölcsök, a fajtára jellemző borsossággal kísérve. Tartalmas bor, közepes testtel és közepesen hosszú lecsengéssel. Kézzel szüretelt szőlőből, spontán erjesztve, 16 hónapon keresztül francia és magyar hordóban érlelve.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Syrah
Region
Balatonfüred-Csopak
Producer
Petrányi
Character
Száraz
Vintage
2021
Volume
0,75 l
Alcohol
14%
Article No.
863239
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Petrányi család elsődlegesen a vitorlázási szenvedély szálaival kötődik már évtizedek óta Csopakhoz. Első nyaralójukat a Balaton-part felé vették. Aztán Petrányi István és felesége Piroska, az ezredforduló táján egy napsütéses, nyári napon véletlen-szülte, spontán sétát tett fenn, a Szitahegyen. Gyurgyalagok az égen, mandulafák a dombon, erdőalja és igézően pazar kilátás. Ez a séta elég is volt arra, hogy a házaspár szíve örökre a Szitahegyen ragadjon. A romantikus séta közben gyorsan telt az idő. Leültek egy ponton, kéz a kézben s figyelték, ahogy a nap körbejárja a domboldalt. „Ide szőlőbirtok kell.” – határozták el együtt.

Petrányiék, amihez nyúlnak, azt szívvel és maximalizmussal teszik. Legyen szó akár hivatásukról, akár hobbijukról, a vitorlázásról, akár szerelmükről, a csopaki birtokról. Jött a felszerelt pince, egy szőlész-borász csapat, majd a strandon a Kincses Bolt és immár a villa mellett borterasz teszi teljessé a történetet. Kevés dolog változott azóta a romantikus séta óta, de egy kis, 3,5 ha-os birtok életében rengeteg nagy döntés és költséges fejlesztés történik ennyi idő alatt. A borászat olyan hobbi, ami nem rövidtávú hóbort, hosszútávon érték születik belőle: ehhez kitartó munka, türelem, sok törődés, odafigyelés szükséges.