Holdvölgy Culture Tokaji Aszú 6 puttonyos

Holdvölgy Culture Tokaji Aszú 6 puttonyos
28 000 Ft
Bonus point : 1 400 Ft
DÍJ: DECANTER WORLD WINE AWARDS 2021, ARANY MEDÁL

A Culture 2013 tiszta, világos aranysárga színű, platinába hajló reflexekkel. Illata olajosan lágy őszibarackkal, lédús ananásszal és selymes akácmézzel lép harmóniába, melyet krétás, frissen nyíló fehérvirágos karakter foglal keretbe.

Ízében érett banánnal, finom kókusszal és üde ananásszal gazdagodik az egzotikumok sora, míg lágy kortyait lendületes citrusosság teszi finoman végtelenné.

2013 az elmúlt évek egyik legszebb aszús évjárata. A virágzás optimális időben történt, a nyári időjárás kedvezett a bogyók fejlődésének, az érési folyamatok kiegyenlítettek voltak. A szeptembertől fokozatosan csökkenő léghőmérséklet segítette a gyümölcs beltartalmi értékeinek harmonikus koncentrálódását.

Az első osztályú aszúszemeket szemenként, gondosan válogattuk furmint és hárslevelű fürtökről. Ehhez hasonló precizitással szüreteltük aszúnk furmint fajtából készített alapborát, a mádi történelmi Becsek-dűlőről.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Aszú
Region
Tokaj
Producer
Holdvölgy
Character
Édes
Vintage
2013
Volume
0,375 l
Alcohol
11%
Article No.
867734
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.