Heimann Barbár

Heimann Barbár
14 500 Ft
Bonus point : 725 Ft
A Heimann legszebb hordóinak házasítása, vezető márkájuk. Heimannék megtalálták benne mindazt, amit egy nagy borban keresünk: megfejtendő, rejtélyes ízeket, sok gyümölcsöt, mélységet, emlékezetességet, egyediséget és az izgató teljességet.

A Barbár elnevezését Bartók Béla Allegro Barbaro című zongoradarabja ihlette. Ezzel a névválasztással párhuzamot vonnak boruk stílusa és Bartók zenéjének egyedisége, felismerhetősége között. Méltán büszkék erre a borra, és bíznak benne, hogy méltó a párhuzam: a Barbárban is benne van a bartóki őserő.

Barbár nem készülhet el minden évben. Csak azon évjáratokból készítik el, amikor a tökéletes érettségű és egészségi állapotú szőlőből kifogástalan borokat sikerül érlelni.

Szőlőfajták: cabernet franc, merlot, tannat, kékfrankos.
Info
Colour
Vörös
Varietal
Vörös cuvée
Region
Szekszárd
Producer
Heimann
Character
Száraz
Vintage
2019
Volume
0,75 l
Alcohol
14,5%
Article No.
947427
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
A Heimann család már a 18. század közepétől Szekszárdon élt. Heimann Zoltán és felesége Ágnes építették újra a birtokot, de csak 2009-ben költöztek vissza a borvidékre. A borászat életében aktív szerepet játszik már ifj. Heimann Zoltán is, aki szőlész-borász tanulmányait Geisenheimben, Montpellier-ben és Udinében végezte. A 21 hektár a Baranya-völgy, Iván-völgy, Porkoláb-völgy, Batti kereszt dűlőkben található és a cabernet franc, merlot, kékfrankos mellet tannat, sagrantino, viognier szélesíti a választékot. A kadarkát a család nagyon komolyan veszi, évek óta igyekeznek megtalálni a megfelelő klónokat és az ideális borstílust. Évente mintegy 130 ezer palack bort készítenek. Heimann Zoltán a Szekszárdi Borvidék elnöke.