Kristinus Sauvignon Blanc Selection

Kristinus Sauvignon Blanc Selection
1 990 Ft
Bonus point : 100 Ft
Megjelenésében szalmasárga színét arany villanások tarkítják. A pohár falán lassan lecsorgó “lábak”, nagy beltartalmi értékre engednek következtetni. Tiszta, közepesnél érettebb és kifejezőbb illata a teljes érettségben szüretelt alapanyagról árulkodik. Érett sárga alma és széna mellett a körte és egy kevés marcipán bukkan fel. Kóstolva a bor száraz. Magas savai frisseséget adnak a közepes alkoholú bornak. A kortyban az illatban ígért jegyek köszönnek vissza. Közepes lecsengése friss, ugyanakkor a megszokott éretlen sauvignon karaktertől eltérően szép, kerek bor búcsúzik a szájban. A kék szinű rajnais palack ideális választás a fényszennyezés ellen és eleganciát sugároz az italról, mint ahogy a réz színű tó ábrázolás is. Fiatal, hosszú érlelési potenciállal rendelkező bor. Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 celsius. Legmegfelelőbb választás, egy citromos-tejszínes csirke, rukkola salátával.
Info
Colour
Fehér
Varietal
Sauvignon Blanc
Region
Balatonboglár
Producer
Kristinus
Character
Száraz
Vintage
2016
Volume
0,75 l
Alcohol
13%
Article No.
962651
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
KRISTINUS BORBIRTOK FILOZÓFIÁJA:

Talaj, nap, hold, csillagok

Csak a tápanyagban és humuszban gazdag, élő és egészséges talaj adhatja a legjobb alapanyagot. A birtok életének minden területén arra törekszik a Kristinus, hogy a lehető legkisebb ökológia lábnyommal létezzen és dolgozzon - a természet részeként. Minden döntésükben a fenntarthatóságot helyezik az első helyre, olyan apró részletek esetében is, mint a palack súlyának kiválasztása, a megújuló energiaellátás alkalmazása, a házi kovászos kenyér készítése vagy akár az egyszer használatos műanyagok elhagyása.

VINIFIKÁCIÓ

A szőlőterületek 2018 vége óta teljes mértékben a biodinamikus szemlélet kritériumai szerint vannak művelve. Ez nem mást jelent mint, hogy a szőlőt és az azt körülvevő teljes környezetet egységes egészként kezelik, mely nem elválasztható egymástól. Ebben a rendszerben fontos a területek biodiverzitása, ahol minden élőlény és mikroorganizmus a saját szintjén kiemelt szerepet játszik. A biodinamika elveinek megfelelően - akárcsak az embereknél - a tünetek kezelése helyett fontos a törekvés a lehető legerősebb immunrendszer kialakítására a szőlőben.

Felszívódó permetszerek, gyomirtó és műtrágya helyett természetes preparátumokat használnak a növényvédelemben. Ez állandó jelenlétet igénylő folyamat, ezért az emberi munka pótolhatatlan. Ahogy mondják, egy séta a szőlőben felér két permetezéssel - a Kristinusnál pedig szeretnek sétálni.

BORKÉSZÍTÉS

Ahogy a szőlőben úgy a pincében is törekszik a Kristinius a legkevesebb beavatkozásra. Azon dolgoznak, hogy a talaj és az éghajlat tulajdonságai a lehető legjobban érvényesülhessenek a szőlőben, ezáltal a borok valósan tükrözzék a terroirt. Az itt végzett munka a természettel való együttműködésről szól, melynek célja, hogy a lehető legjobb minőségű borok kerüljenek palackba. Ebben az esetben visszatérni az alapokhoz előrelépést jelent, így többek között olyan borkészítési eljárásokat is alkalmaznak, mint például az ősi pezsgőkészítési technológia, a pétillant naturel, vagyis PETNAT.