Figula Öreghegy Cabernet Sauvignon

Figula Öreghegy Cabernet Sauvignon
4 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 225 Ft
DÍJ: DECANTER WORLD WINE AWARDS 2020, BRONZ MEDÁL

A klasszikus, finoman fűszeres fajtajegyek és a nemes tölgyfahordós érlelésből származó másodlagos illatok jó egyensúlyt alkotnak.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Cabernet Sauvignon
Borvidék
Balatonfüred-Csopak
Termelő
Figula
Jelleg
Száraz
Évjárat
2017
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13,5%
Cikkszám
238225
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott, így az út számunkra ki volt jelölve. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel. A hagyományok tisztelete mellett munkánk során felhasználjuk a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket.

Szőlőskertjeink a pincészet 6 km-es körzetében találhatóak, Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban.

A jelenleg 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét.

A lelkiismeretes és szigorú szakmai munka eredményeként számos hazai és világversenyen – Bordeaux, Brüsszel, Párizs – komoly elismeréseket szereztünk borainkkal. Figula Mihály † többéves munkája elismeréseként a 2000. évben elnyerte hazánk legmagasabb szakmai elismerését, az „Év bortermelője” megtisztelő címet. A Magyar Bor Akadémia és az ország vezető borászatait tömörítő Pannon Bormíves Céh tagja volt. Munkásságát családja tisztelettel folytatja.

Pincészetünk elsősorban fehérborok készítésével foglalkozik, így szőlőültetvényeinken 80% fehér és 20% kékszőlőt termesztünk.

Fő fajtáink: Olaszrizling, Zenit, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon blanc, Sárgamuskotály, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Kékfrankos.

Boraink készítésénél a legfontosabb szempont a termőhelyi sajátosságok kidomborítása. Választékunkban helyet kapnak a könnyű, gyümölcsös, fiatalos és a nagytestű, kései szüretelésű, hosszan érlelt borok is, amelyek természetesen a borászati technológiát is kettéosztják. Célunk egyedi pincestílus kialakítása, amely kiegészülve a termőhely adta lehetőségekkel, különleges minőséget eredményez.