Cseri Merlot

Cseri Merlot
9 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 475 Ft
Déli fekvésű, meleg dűlők termése, 12 hónapot érleltük barrique hordókban. Piros bogyós gyümölcsök mellett meglepő gyógynövény jegyekkel, szegfűszeg, vanília, kávé, grillázs illatokkal.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Merlot
Borvidék
Pannonhalma
Termelő
Cseri
Jelleg
Száraz
Évjárat
2016
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14,5%
Cikkszám
337880
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat.

Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgalmas házasítások alapanyaga.

A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.