Gere Attila Cuvée

Gere Attila Cuvée
39 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 950 Ft
Színe korához képest fiatalos, fekete mag lila szegéllyel övezve. Illata már nagy beltartalomról árulkodik, hordós jegyek, érett gyümölcsök. Aromái főleg fekete és erdei bogyósokról szólnak, melyek intenzitása ízben és illatában egyaránt háttérbe szorítják a hordós jegyeket. Aromaképe rendkívül komplex. Fekete szeder és ribizli, málna, meggy, vadbors, pici kakukkfű és frissen vágott oregánó, minerális jegyek, „capuccino”, és egy végtelenül hosszan tartó lecsengés. A tanninok jelen vannak, de támogatnak, puhák, érettek. Egy egyedi évjárat igazán nagy bora.

Szőlőfajták: cabernet franc, merlot, cabernet sauvignon.
Adatok
Szín
Vörös
Szőlőfajta
Vörös cuvée
Borvidék
Villány
Termelő
Gere
Jelleg
Száraz
Évjárat
2017
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
15,5%
Cikkszám
408678
Weboldal
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A családi borászatot a ’80-as évek végén az apa, Gere Tamás indította el, aki felismervén a piaci helyzetet – és kitanulván a borászati fortélyokat – szőlőtermesztéssel kezdett el foglalkozni. Tamás a villányi ötök tagjaként az elsők közt vágott bele a kereskedelmi borkészítésbe, mellyel segített megalapozni Villány jelenlegi hírnevét. Ez a lendület egészen pontosan 1998-ig tartott, mikor is Tamás sajnálatos baleset érte. A szüreti időszak közepén egy rossz lépésnek köszönhetően megcsúszott és leesett a tartályról, melynek következtében lábtörést szenvedett. Tamás fia, Zsolt, ősz révén épp a Budafoki Szőlész-borász iskolában kezdte meg utolsó évet, mikor hirtelen mindent félbeszakítva a család hazahívta. Fiatalon, de hatalmas akarással Zsolt sikeresen vette az első akadályt. Azóta az Ő keze nyomát dicsérik a szebbnél szebb tételek. A hosszú útkeresés és a folyamatos piac szemmel tartásának köszönhetően Zsolt mára már jól felismerhető stílusban készíti borait. Az elegancia, a részletgazdagság mellett a lendületesség és a fiatalosság is fontos szerepet játszik egy-egy bor megalkotásánál.

Zsolt testvére, Viktória az idegenforgalmi szakmában szerzett diplomát és jelenleg a Villány központjában található borház és panzió vezetőjeként dolgozik!
A családi vállalkozásban még Tamás felesége, Márta is aktívan részt vesz. Az irodában a háttérben figyeli a fiatalok boldogulását.