Kreinbacher Brut Nature

Kreinbacher Brut Nature
8 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 450 Ft
Mivel a dosage egyetlen gramm cukrot sem tartalmaz, így igazi natúr pezsgőt ismerhetünk meg. Illata tiszta, fehérhúsú gyümölcsökkel nyit. Ízvilágát kellemes, a furmintra jellemző fanyarság és kesernye gazdagítja, a citrusok után újabb rétegében finom érlelési jegyek, briós és tószt aromák érezhetők. Buborékai aprók, savai markánsak. Szikársága mellett a chardonnay eleganciája jellemzi. A legszárazabb stílus kedvelőinek szól, aperitifként vagy akár egész estére.

Szőlőfajta: furmint, chardonnay, pinot blanc.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Fehér cuvée
Borvidék
Somló
Termelő
Kreinbacher
Jelleg
Brut Nature
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
12%
Cikkszám
429699
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és a szőlészet, a borászat fejlesztése, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. Mára mintegy 48 hektáron gazdálkodunk organikusan és évente további 20-30 hektárról szüretelünk.

Történetünk 2011-ben érkezett következő nagy állomásához az Európai Uniós támogatással megvalósult új birtokközpont, borászat és pezsgőpincészet átadásával. Az első itt készített pezsgők 2014-ben mutatkoztak be, újabb fejezetet nyitva a borvidék történetében.

2015 tavaszától egyedi kialakítású szobák és bistro, borbár várja mindazokat, akik még közelebbről szeretnék felfedezni Somló borait és dűlőit, vagy a tradicionális pezsgőkészítés lépéseivel ismerkednének.