Kreinbacher Prestige Brut

Kreinbacher Prestige Brut
9 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 500 Ft
Illatban citrusokkal és fehérhúsú gyümölcsökkel nyit. Kifejezetten friss karakter. Jól strukturált pezsgő, amely már fejlődési útja elején jelzi, hogy valóban a Birtok legkiemelkedőbb tétele. Buborékai finoman aprók, habzása puha és kellemes. Kristálytiszta, a vibráló citrusosság és savak mellett finom érlelési jegyek érezhetők. Lédús gyümölcsösség, ananász és vanília árnyalja az összképet. Egész hosszú utóízében grapefruit és némi sósság. Több mint figyelemre méltó pezsgő azok számára, akik presztízs élményre vágynak, és nem csak a jeles alkalmakra keresik a legjobbat.

Szőlőfajta: chardonnay, furmint.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Fehér cuvée
Borvidék
Somló
Termelő
Kreinbacher
Jelleg
Brut
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
12,5%
Cikkszám
920161
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és a szőlészet, a borászat fejlesztése, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. Mára mintegy 48 hektáron gazdálkodunk organikusan és évente további 20-30 hektárról szüretelünk.

Történetünk 2011-ben érkezett következő nagy állomásához az Európai Uniós támogatással megvalósult új birtokközpont, borászat és pezsgőpincészet átadásával. Az első itt készített pezsgők 2014-ben mutatkoztak be, újabb fejezetet nyitva a borvidék történetében.

2015 tavaszától egyedi kialakítású szobák és bistro, borbár várja mindazokat, akik még közelebbről szeretnék felfedezni Somló borait és dűlőit, vagy a tradicionális pezsgőkészítés lépéseivel ismerkednének.