HOLDVÖLGY pincelátogatás és kóstolóséta exkluzív borsorral 2 fő részére 8 tokaji bor kóstolásával

HOLDVÖLGY pincelátogatás és kóstolóséta exkluzív borsorral 2 fő részére 8 tokaji bor kóstolásával
23 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 195 Ft
EXKLUZÍV HOLDVÖLGY ÉLMÉNY!

Azon túl, hogy felfedezed a Birtokközpont alatt elhelyezkedő történelmi pincerendszert és végigkísérheted a szőlő útját a bor palackba zárásáig, kivételesen értékes kóstoló sorral nyerhetsz betekintést Hegyalja legnemesebb hagyományába.

A keret egyedülálló: a HOLDVÖLGY Pincerendszer 2016-ban és 2017-ben is elnyerte a Magyarország Legjobb Pincelátogatás VinCE Awards díját.

A közel 2 km hosszú, több mint 500 éves pincelabirintus 109 ága 3 szinten helyezkedik el, mélyen a földfelszín alatt. Kivételes módon váltakoznak a riolit tufába vésett ágak nyers falai, amelyeken látni még őseink csákányvágásainak nyomait is, a modern stílusban felújított pincerészekkel.

Egy térképes kincskereséssel egybekötött hosszabb időutazásra invitálunk egy olyan környezetben, ahol a labirintus a történelem során a bor érlelésére, de a vészterhes időkben a környékbeli lakók rejtekhelyeként is szolgált. A bor tárolása mellett, a sokszor napokon, heteken át történő rejtőzködés hű tanúi a falakba vájt kis oltárok, illetve Magyarország második legnagyobb ismert kürtője. Ez utóbbi a II. világháború során szolgált konyhai füst elvezetőként a pincerengeteget óvóhelyként használó 1-2 ezer (!) mádi lakos számára.

Az Exkluzív séta során feltárunk azokból az ágakból is párat, amelyek a pince ezen gazdag történelmiségét hordozzák.

A kóstolt borsor szintén egyedülálló: a Birtok legjavát, a termékcsalád legnemesebb tételeit fedezhetik fel látogatóink, többek között 5 nemzetközi aranyérmes tételt, dűlő- és klónszelektált furmintot, három Michelin-csillagos párizsi sztárséfet megihlető édes szamorodnit, illetve a borvilág koronáját tükröző 6 puttonyos, londoni DWWA 94 pontos aszú csodát.

Látogatása során a Birtokközponton belül végigkísérheti a szőlő borrá változásának teljes technológiai útját így biztosítva, hogy Ön a legértékesebb, leghitelesebb szakmai információival tudjon gazdagodni.

A program időtartama 1,5-2 óra.

Szeretettel várunk erre az exkluzív HOLDVÖLGY élményre!

VÁSÁRLÁS UTÁN A NYOMTATOTT KUPONOKAT AJÁNDÉKOZHATÓ FORMÁBAN JUTTATJUK EL HOZZÁD.

A kuponok érvényessége a vásárlástól számított 12 hónap.
Adatok
Cikkszám
372276
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Holdvölgy Borbirtok a világhírű Tokaji borvidék szívében, Magyarországon, Európa mértani közepétől néhány kilométerre, Mádon található. A Mádi-medence talajtanilag, éghajlatilag, makro- és mikroklímáját illetően is különleges helyet foglal el a borászat világában. Mád – a borvidék meghatározó települése volt a történelem során – már a XV. században is létezett, a legrégebbi oklevelekben is mezővárosként említik. A múltban bárók, grófok, nemes urak és borkereskedők találkozóhelye volt. Itt dőlt el borászati és kereskedelmi szempontból a borvidék sorsa.

A Holdvölgy 27 hektáron gazdálkodik. Birtokaik Tokaj-Hegyalján, Mád legkiválóbb területein, 7 különböző dűlő 23 parcelláján terülnek el. Az érlelő pince összesen 1,8km hosszú járataival a környék egyik legrégebbi és leghosszabb pincerendszere, amelynek egyes részeit már a XV. században elkezdték megépíteni.

Ezek együtt biztosítják a hátteret és lehetőséget a Holdvölgy céljainak eléréséhez.

A borászat megalapításának kezdete egy születésnapi ajándékhoz kapcsolódik. Az egyhektáros szőlőterületből 2019-re a Birtok 27 hektáros lett, amely fejlődésének célja egy ikonikus, nemzetközi márka megalapításának víziója volt. A világ valamennyi nagy borvidékét számba véve a 21. század elején erre kizárólag Tokaj-Hegyalja és azon belül Mád adott lehetőséget.