Pajzos Tokaji Hárslevelű Selection

Pajzos Tokaji Hárslevelű Selection
Pajzos Tokaji Hárslevelű Selection
Pajzos Tokaji Hárslevelű Selection
Pajzos Tokaji Hárslevelű Selection
4 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 210 Ft
DÍJ: 100 LEGJOBB MAGYAR BOR DÍJAZOTT

Virágos, citrusos, kevés hordó fűszerrel kiegészülve. Testes, összetett, elegáns bor.
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Hárslevelű
Borvidék
Tokaj
Termelő
Pajzos
Jelleg
Száraz
Évjárat
2018
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
14%
Cikkszám
753202
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Márkatörténet
A Pajzos Pincészetet 1991-ben alapította 12 befektető, akik közül a borászat életében ketten töltöttek be jelentős szerepet. Jean-Michel Arcaute (1947 - 2001) a következő borászatokat vezette: a Château Clinet-t (Pomerol), a La Croix du Casse-t (Pomerol), a Beau Soleil-t (Pomerol) és a Jonqueyres-t (Bordeaux). Arcaute, ez a karizmatikus, komunikatív és elismert borász Tokaji beruházása idején hírneve tetőpontján, a fenti borászatok mellett még a GAM AUDY neves borkereskedelmi céget is vezeti, amely az előbbi borászatok termékein felül nemes külföldi borokat és Bordeaux-i Grand Crus borokat forgalmaz.

A másik fontos befektető, egyúttal a jelenlegi tulajdonos Jean-Louis Laborde (1947 - ) agrár mérnök egy 600 hektáros gabona farm, egy sikeres hulladékkezelő vállalkozás és számos párizsi ingatlan tulajdonosa. 1997-ig csak a háttérből van jelen a Pajzos Pincészet életében. 1998 végén megvásárolja a GAN Biztosítótól Château Clinet-t (Pomerol), 1999 végén pedig a Megyer Pincészetet szintén a GAN-tól. 2000-ig kereskedelmi és műszaki szempontból a GAM AUDY irányítja a két céget, a Pajzos-t és a Megyer-t. 2000-ben a Megyernél 100%-os, a Pajzosnál pedig többségi tulajdonrészt szerzett Jean-Loius Laborde és átveszi a GAM AUDY-tól a cégek irányítását, ekkor telepítik újra M. Laborde kezdeményezésére a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést.

A Pajzos borok azóta világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon, kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a Tokaji borok hírnevét.