Termékek
Újdonságok
Akciók
Bor
Buborék
Borkollekció
Borélmény
Tonic
Must
Libamáj
Könyv
Újdonságok
Akciók
181378|181378
Bor
[174]
248354|181378
Buborék
[19]
196915|181378
Borkollekció
[2]
960086|181378
Borélmény
[3]
360550|181378
Tonic
[4]
698413|181378
Must
[1]
836993|181378
Libamáj
[2]
391717|181378
Könyv
[3]
Profil
WINE NOT?
WOLT
WINE NOT?
WOLT
Borvidékek
A kosár üres.
Vásárláshoz kattintson ide!
Nyelv váltás:
:
Főkategória
Bor
Somlói Apátsági Pince Juhfark
7 590
Ft
A vásárlás után járó pontok: 380 Ft
db
Kosárba
Intenzív, folyamatosan gazdagodó illatú apátsági bor trópusi gyümölcsökkel, édesfűszerrel és természetesen ásványossággal. Kerek savak, megfelelő aromamélység és ízgazdagság jellemzi.
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Szín
Fehér
Szőlőfajta
Juhfark
Borvidék
Somló
Termelő
Somlói Apátsági Pince
Jelleg
Félszáraz
Évjárat
2020
Űrtartalom
0,75 l
Alkohol
13,5%
Cikkszám
505115
Weboldal
https://juhfark.hu
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
További vélemények és vélemény írás
Márkatörténet
Már az 1763–1787 közötti Első Katonai Felmérés térképén jelölték a pince épületét. Az 1789-ben készült vásárhelyi Somló-szőlőhegy 19. számú térképén pedig a maival lényegében megegyező területen, a 269-es helyrajzi számon látható az egykori szőlősbirtok. A térkép melléklete szerint ekkor Rumi József (1744–1807) rumi nemesember birtokában volt a pince. A Rumi család az 1800-as évek második felében a bécsi Stern családnak adta el a pincét és a szőlőit. A Stern testvérektől aztán a Pannonhalmi Főapátság vette meg 1901-ben a Bécsi-szőlőnek is nevezett területet, kiegészítve ezzel a már 1811-ben vásárolt, Somogyinak nevezett ültetvényeiket.
Az államosításkor az apátsági szőlőt pár száz négyszögöles parcellákra osztották fel. A pincét és az alatta fekvő kicsiny ültetvényt az addigi vincellér családja, Fazekasék kapták meg. A Fazekas családtól vettük meg 2001-ben a pinceépületet, és az utána következő években több mint húsz helyrajzi számról vásároltuk egybe az egykori ültetvény területeit.
2001–2006 között a területeink nagy részét újratelepítettük, elsősorban furmint, juhfark és hárslevelű fajtákkal. Az államosítás előtt sok régi Kárpát-medencei fajta is termett a területeinken. Ezeknek a rekonstrukciója 2012-ben indult.
A pinceépület felújítása 2001 óta folyamatosan zajlik, ahogy az anyagi lehetőségeink megengedik. A szőlőfeldolgozó, a pincehelyiség, a palacktároló és a kóstolóterem 2014 óta teljesen készen van.
A pincészet szőlészeti és borászati technológiája a tisztaságra, az egyszerűségre és a kompromisszummentességre alapul.
A szőlőben a legnagyobb hangsúly a kézzel elvéhezhető munkán van. A folyamatos jelenlétnek és figyelemnek köszönhetően a növényvédelmet a szükséges minimálisra korlátozzuk, és kizárólag környezetbarát növényvédő szereket használunk. Ami a növényvédelmet illeti, inkább az időzítésre, valamint a hozamkorlátozásnak köszönhetően a szőlőnövény természetes ellenálló-képességére támaszkodunk.
2017 óta hivatalosan is organikus szertifikációval rendelkezünk.
A szőlőt a tökéletes érettség állapotában szüreteljük, és a feldolgozás után rendszerint egy napot áztatjuk. A kíméletes préseléssel (50-60%-os lékinyeréssel) kapott mustot fahordókban spontán módon, vagyis fajélesztők használata nélkül erjesztjük. Borainkat jellemzően egy évig tölgyfa hordókban érleljük, majd palackozzuk. A pince hordókészlete az 50 literestől a 2000 literesig terjed, és évjárattól, valamint fajtától függően a kisebb vagy nagyobb hordókat használjuk.
A birtok 3 hektárján nagyjából 15000 tőke szőlőt gondozunk. A fő fajtáink a hárslevelű, furmint és a juhfark, fajtánként úgy 4000 tőke terem. A fennmaradó területen pedig műélvezetből tramini, olaszrizling és megannyi ősi kárpát-medencei fajtákat művelünk.
TOP termékek
Termékajánló
Fogyasztó barát
Tanúsítvány
Hírlevél
Hozzájárulok az adataim kezeléséhez és elfogadom az
Adatkezelési tájékoztató
t.
Feliratkozás
Re email
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Nem engedélyezem
Engedélyezem
Adatkezelési beállítások