Anonym Brut Rosé Összhang

Anonym Brut Rosé Összhang
8 990 Ft
Bonus point : 450 Ft
Méthode traditonelle rozé pezsgőnk, illatában a Pinot Noir gyümölcsössége dominál, amit ízben a Chardonnay és Pinot Gris (Szürkebarát) lendületessége tesz teljessé. A palackos érlelésnek köszönhetően a Pinot Noir gyümölcsös ízeit finom élesztős jegyek kísérik.

Anonym Brut Rosé Összhang n. v. pezsgőnk 2016-os alapborok házasításával született. A 2016-os évjárat lassú érésének köszönhetően a Chardonnay és a Pinot Noir mellett Pinot Grist (Szürkebarát) is szüreteltünk pezsgő alapbornak. A kézi szüret 15 kg-os ládákba történt. A Pinot Noirt, a Chardonnayt és a Pinot Grist külön dolgoztuk fel és a mustot teljes fürtös préseléssel nyertük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve champagnei pezsgőélesztős beoltást követően tartályban erjesztettük 16 °C-on. Az erjedést követően az alapborokat 6 hónapon át tartályban érleltük. Az alapborokat Pinot Noir vörösborral rozésítettük és a házasítást követően, 2017 júniusában derítés és szűrés után, tirage likőrrel ellátva töltöttük palackba.

Az Anonym Brut Rosé Összhang n. v. degorzsálását 2019 decemberében, 30 hónapos palackos érlelés után kezdtük meg. A tirázst és a degorzsálást is saját magunk pincészetünkben végeztük!
Info
Colour
Rosé
Varietal
Cuvée
Region
Etyek-Buda
Producer
Anonym Pince
Character
Brut
Vintage
2016
Volume
0,75 l
Alcohol
12%
Article No.
287519
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
Márkatörténet
Jó párosításnak tűnik, megmutatni azt, amit ez a vidék tud: vibráló gyümölcsösséget, zamatot és amit a család apraja-nagyja hozzátesz: fiatalosságot, nyüzsgést, pezsgést.

Valamennyi területünk az Etyek-Budai borvidéken található, ahol egyedi ökológiai viszonyokkal találkozhatunk: lankás domb- és hegyoldalak, szeles fennsíkok jellemzik e tájat. A vegetációs időszak során, a gyakori napsütés és a folyamatos széljárás szárító hatása még nem jó évjáratokban is lehetővé teszi egészséges szőlő szüretelését. A fagykárok ritkák, bár az évi átlaghőmérséklet az országos átlagnál alacsonyabb. A terület csapadékellátottsága az országos átlaghoz közeli. Az altalaj és az alapkőzet jó vízháztartású területeket alakított itt ki. A talaj összetétele: meszes alapkőzet rajta lösz alapú illetve erdőmaradványos csernozjom. Mind klimatikus, mind ökológiai adottságai miatt a champagne-i borvidékhez hasonlítják.